Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) sütü, sağlıklı kabul edilebilir çünkü tesislerde çiğ süt, yabancı maddelerden arındırıldıktan sonra yağ oranı sabitlenip pastörizasyon işlemlerinden geçirilmektedir 2. Tüm aşamalarda mikrobiyolojik ve kimyasal analizler yapılarak sadece besin değeri yüksek ve hijyenik ürünler ambalajlanmaktadır 2.
Ancak, açık süt tüketimi sağlık riskleri taşıyabilir 34. Kaynağı ve saklama koşulları bilinmeyen sütte, zararlı mikroorganizmalar, kimyasallar ve yabancı maddeler bulunabilir 34. Bu nedenle, marketlerden alınan pastörize sütler, besin değeri kaybı yaşasa da, patojen mikroorganizmaları etkisiz hale getirerek hastalık riskini ortadan kaldırır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: