Buradasın
Sürdürülebilirlik için hangi çeşit buğday?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sürdürülebilirlik açısından kuraklığa ve hastalıklara dayanıklı buğday çeşitleri tercih edilmelidir 13. Bu bağlamda öne çıkan bazı buğday çeşitleri şunlardır:
- Bezostaya-1: Soğuğa dayanıklılığı ve yüksek verim potansiyeli ile bilinir, özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilir 1.
- Gerek-79: Yüksek verimi ve hastalıklara karşı dirençli yapısı ile İç Anadolu'da sıkça ekilir 1.
- Çakmak: Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaygın olarak ekilen, yüksek verimli ve kaliteli irmik üretimi sağlayan bir makarnalık buğday çeşididir 13.
- Kızıltan-91: İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde kaliteli makarnalık buğday üretimi için tercih edilir 1.
- Meltem ve Poyraz: Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde geliştirilen, yüksek verim ve hastalıklara dayanıklılık özelliklerine sahip yeni yerli buğday çeşitleridir 5.
Ayrıca, organik buğday üretimi de sürdürülebilir tarım uygulamaları açısından önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: