Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meyvede yumuşamanın birkaç nedeni olabilir:
- Enzimler 2. Meyve olgunlaştığında, sert hücre duvarları ve nişasta gibi büyük moleküller enzimler tarafından basit şekerlere dönüştürülür 2. Bu süreç, hücre duvarlarının zayıflamasına ve meyvenin yumuşamasına yol açar 2.
- Mikrobiyolojik bozulmalar 14. Bazı mikroorganizmalar, meyve dokusundaki pektini çözerek yumuşamaya neden olabilir 14.
- Yanlış saklama koşulları 5. Özellikle nem ve düşük veya yüksek sıcaklık, meyvelerin yumuşamasına yol açabilir 5.
Yumuşamış ancak küf oluşmamış meyveler, hala tüketilebilir; örneğin, sosa veya keke eklenerek kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: