Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meyvede yumuşama, biyolojik olarak çalışan enzimler sayesinde gerçekleşir 2.
Yumuşamanın başlıca nedenleri:
- Salamura tuz konsantrasyonunun yüksek tutulması 1. Yüksek tuz içeriği, meyvelerin dehidrate olmasına ve yumuşamasına yol açar 1.
- Fermantasyon sırasında ve sonrasında hava ile fazla temas 1. Bu durum, pektolitik ve selülolitik enzimlerin aktivitesini artırır 1.
- Fermantasyon sıcaklığının yüksek oluşu 1.
- Meyve çeşitlerinin özenli seçilmemesi 1. Mekanik zarar görmüş meyvelerde yumuşama daha sık görülür 1.
Ayrıca, olgunlaşma süreci de meyvelerin yumuşamasına katkıda bulunur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: