Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumuşayan meyveleri sertleştirmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Fırında bekletme: Muz gibi meyveleri fırında 190 derecede pişirerek dış kabuklarının tamamen koyu kahverengi olmasını sağlamak, ardından çıkarıp dinlendirip kabuklarını soyarak afiyetle tüketmek mümkündür 3.
- Plastik torbada bekletme: Muzları plastik, hava almayan bir torbanın içine alıp ağzını sıkıca bağlamak ve buzdolabının üzerine koymak, yaklaşık 4-5 gün içinde sertleşmelerini sağlayacaktır 3.
- Kese kağıdında limonla bekletme: Olgunlaşmamış meyveleri bir kese kağıdının içine alıp yanına bir adet tam sarı limon koyarak oda sıcaklığında yaklaşık 7 gün bekletmek, limonun etkisiyle meyvelerin daha hızlı sertleşmesine yardımcı olur 3.
Ayrıca, kurutma yöntemi de meyvelerin sertleşmesine ve uzun süre dayanmasına olanak tanır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: