Türkiye Otomotiv Sektörünün Geleceği ve İhracat Stratejisi
Bu video, Bursa Valiliği tarafından düzenlenen "Otomobilin Yarını" oturumunun bir bölümüdür. Oturumda Skyturk 360 Ekonomi Müdürü Murat Sabuncu moderatörlük yaparken, Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Karsan Murahas Azası Can Nahum, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu gibi sektör yetkilileri konuşmacı olarak yer almaktadır.
Video, Türkiye otomotiv sektörünün geleceği, yerli otomobil üretimi ve ihracat stratejisi üzerine odaklanmaktadır. İlk bölümde yerli otomobil kavramı ve Türkiye'nin 2023 vizyonu içinde kendi markalarına sahip olma süreci tartışılmakta, ikinci bölümde ise Türkiye otomotiv sektörünün ihracat performansı ve 2023 yılı hedefleri ele alınmaktadır.
Konuşmacılar, Türkiye'nin 2023 yılında 4 milyon araç üretimi, 3 milyon araç ihracatı ve 75 milyar dolarlık ihracat geliri hedefi belirlediğini, bu hedeflere ulaşmak için üretim, pazarlama, ürün geliştirme, satış, lojistik, hizmetler, mevzuat ve temel yetkinlikler gibi alanlarda stratejiler geliştirildiğini anlatmaktadır. Ayrıca, otomotiv sektörünün dünya ticaretindeki payının 2008'de %1,56 olduğu ve 2023'te %2,40'a çıkacağı öngörülmektedir.