Yaban Mersinli Mozaik Pasta Tarifi için gerekli malzemeler: Tabanı için: 1,5 paket yulaflı bisküvi, 100 gr eritilmiş tereyağı. Dolgusu için: 400 ml krema, 200 gr labne peyniri, 3 yemek kaşığı pudra şeker, 2 paket vanilya, 1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini, 3 tatlı kaşığı toz jelatin, yarım çay bardağı su. Üzeri için: 1 su bardağı taze yaban mersini, rendelenmiş limon kabuğu, nane yaprakları, pudra şeker. Yapılışı: 1. Dondurulmuş yaban mersinini 2 yemek kaşığı su ile birlikte tavaya alın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. 2. Bisküvileri mutfak robotunda çekerek un haline getirin. 3. Suyu küçük bir kaseye alın. 4. Labne peyniri, vanilya ve pudra şekeri mikserle çırpın. 5. Jelatini mikrodalga fırında ya da cezveye aktararak ocakta eritin ve kremaya karıştırın. 6. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın ve derin dondurucuda en az 2 saat bekletin. 7. Üzerini taze yaban mersini, rendelenmiş limon kabuğu, taze nane ve pudra şeker ile süsleyerek servis yapın. Alternatif olarak, Yaban Mersinli Mozaik Pasta tarifini Dr. Oetker markasının hazır mozaik pasta karışımı ile de yapabilirsiniz.