Tuzda yapılan analizler şunlardır: 1. Klorür (Clˉ) Analizi: Deney tüpünde analiz çözeltisine %1'lik gümüş nitrat (AgNO3) çözeltisi eklenerek klorür iyonlarının varlığı belirlenir; beyaz renkli gümüş klorür (AgCl) çökeltisi oluşur. 2. Sülfat (SO42-) Analizi: Analiz çözeltisine %5'lik baryum klorür (BaCl2) çözeltisi eklendiğinde, sülfat iyonları beyaz renkli baryum sülfat (BaSO4) olarak çöker. 3. Karbonat (CO32-) Analizi: Ehrlich reaksiyonu kullanılarak, asidik ortamda p-dimetil amino benzaldehit ile reaksiyona sokulan örnekte koyu mavi-mor renk gözlenir. 4. Protein Analizi: Bazik ortamda bakır sülfat (CuSO4) ve hidrojen peroksit (H2O2) ile reaksiyona sokulan örnekte yoğun köpürme oluşursa, bu durumda yağ veya yağ asitleri içeren katkı maddeleri (bezir yağı, keten yağı vb.) bulunur. 5. Tuz Püskürtme Testi: Malzemelerin korozyon direncini değerlendirmek için, tuzlu su buharının test odasına püskürtülmesiyle yapılan hızlandırılmış bir test yöntemidir.