Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzda yapılan bazı analizler şunlardır:
- Mohr Yöntemi ile Tuz Tayini: Gıdalardaki tuz miktarını belirlemek için kullanılır 13. Bu yöntemde, tuzdaki klorür iyonları gümüş nitrat (AgNO3) ile tepkimeye sokularak gümüş klorür halinde çöktürülür 1.
- Argentometrik Klorür Tayini: Tuz içeriğindeki klorür iyonlarını tespit etmek için argentometrik titrasyon yöntemi kullanılır 2.
- Yoğunluk Ölçümü: Tuzun yoğunluğunu belirlemek için kullanılır 2.
- Külleme ve Element Analizi: Tuzun elementel bileşimini analiz etmek için kullanılır 2.
Ayrıca, tuzun sodyum içeriğini belirlemek için iyon seçici elektrotlar ve çoklu standart ekleme tekniği de kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: