Çift taraflı tavada birçok farklı yemek yapılabilir, bunlar arasında: Balık: Levrek veya çipura gibi balıklar, çift taraflı tavada az yağ ile ve her iki tarafı eşit pişerek pişirilebilir. Börek: Yufka ve peynirle yapılan börekler, çift taraflı tavada fırın kullanmadan çıtır çıtır pişer. Omlet: Yumurtalı ve sütlü karışımla yapılan omletler, çift taraflı tavada kabarık ve lezzetli bir şekilde pişer. Et yemekleri: Ankara tava gibi parça et ve arpa şehriye ile hazırlanan yemekler, çift taraflı tavada pişirilebilir. Sebze yemekleri: Soya soslu karışık sebze sote gibi sebze yemekleri de bu tavada kolayca yapılabilir. Ayrıca, pizza, lahmacun, tava keki gibi tarifler de çift taraflı tavada denenebilir.