Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bakır tavalar hem sağlıklı hem de zararlı olabilir.
Sağlıklı yönleri:
- Bakır, ısıyı eşit şekilde dağıtarak yemeklerin her tarafının aynı ölçüde pişmesini sağlar 14.
- Bakır tencerelerde pişen yemekler daha lezzetli olur 2.
- Kalaylı bakır tavalar, yemek içindeki toksinleri atarak sağlıklı ve doğal beslenme sağlar 4.
Zararlı yönleri:
- Kalaysız bakır tavalar, içindeki yemekle reaksiyona girerek yeşillenme (oksitlenme) yapar ve yemeğin bozulmasına neden olabilir 4. Bu durum, 5-6 saat içinde gerçekleşir 4.
- Yüksek ateşte kullanılan bakır tavaların kaplaması zarar görebilir, bu da bakırın yemeğe geçmesine ve zehirlenmeye yol açabilir 24.
- Bakır tavaların bakımı özen ister; bulaşık makinesinde yıkanmaları önerilmez, elde ve aşındırıcı olmayan süngerle yıkanmalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: