Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yapışmaz tavaya ızgara yapılmasının önerilmemesinin birkaç nedeni vardır:
- Yüksek ısı kullanımı: Yapışmaz tavalar yüksek ısıda pişirmek için uygun olsa da, çok yüksek ısı yiyeceklerin yapışmasına ve tavanın zarar görmesine neden olabilir 13.
- Kaplamanın zarar görmesi: Izgara yaparken tavanın eğilmesi veya aşırı zorlanması, yapışmaz kaplamanın çizilmesine veya soyulmasına yol açabilir 23.
- Sağlık riskleri: Yüksek sıcaklıkta yapışmaz kaplama, insan sağlığına zararlı toksik gazlar (polimer duman ateşi) yayabilir 3.
Yapışmaz tavayı ızgara yerine, içinde yiyecek, tereyağı veya yağ varken ısıtmak ve kullanmak önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: