• Buradasın

    Sanayi tantuni nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sanayi tantuni, özellikle Mersin ile özdeşleşmiş bir lezzettir 125.
    Tantuni, ince ince kıyılmış dana eti, kuyruk yağı, soğan, sarımsak, domates, biber, maydanoz ve çeşitli baharatların karışımından oluşan bir dürümdür 12.
    Ancak, tantuni aynı zamanda Antakya mutfağında da farklı bir tarifle yer alır 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tantuninin en iyisi hangi semtte?

    İstanbul'da tantuni yemek için en iyi semtler arasında Ataşehir, Karaköy, Yenibosna, Şişli ve Kadıköy öne çıkmaktadır. Ataşehir: Memoş Tantuni ve MMY Tantuni gibi mekanlar, Mersin usulü tantunileriyle ünlüdür. Karaköy: Beşaltı Kirvem Tantuni, eski usul tantuni sevenler için idealdir. Yenibosna: MMY Tantuni, hızlı servisi ve temizliğiyle dikkat çeker. Şişli: Suat Usta 33 Tantuni, Mersin'den gelen turşularla servis edilen taze tantunileriyle bilinir. Kadıköy: Kadıköy Tantuni, uygun fiyatı ve yüksek kalitesiyle öne çıkar. İstanbul'da en iyi tantuni semtinin kişisel tercihlere göre değişebileceği unutulmamalıdır.
    A bustling Turkish street food stall with two sizzling grills side by side, one piled with thinly sliced beef cubes (Mersin tantuni) and the other with minced lamb (Adana tantuni), as a vendor wraps them in warm lavash while steam rises and customers watch eagerly.

    Mersin ve Adana tantunisi arasındaki fark nedir?

    Mersin ve Adana tantunisi arasındaki bazı farklar: Malzeme: Adana tantunisi daha yoğun bir kıyma kullanırken, Mersin tantunisi tavuk veya dana eti de içerebilir. Yağ oranı: Mersin tantunisi biraz daha yağlı bir yapıya sahiptir. Baharatlar: Her iki tantuni türünde de baharatlar önemli bir rol oynar, ancak Adana tantunisinde kullanılan spesifik baharatlar eti daha da tatlandırır. Pişirme yöntemi: Adana tantunisinde etler hızlıca, yüksek ateşte kızartılır, bu da etin dışının kıtır kıtır olmasını sağlarken iç kısmının yumuşak kalmasına olanak tanır. Her iki şehirdeki tantuniler de kendine has tarzları ile dikkat çeker ve yerel malzemelerle hazırlanır.
    A sizzling hot metal pan filled with thinly sliced, spiced meat, surrounded by fresh ingredients like tomatoes, green peppers, and onions, with a warm lavash bread ready to wrap it all up, set against the bustling backdrop of a Turkish street food stall.

    Tantuni nedir, neden yapılır?

    Tantuni, Türk mutfağında yer alan, Mersin'e özgü bir dürüm çeşididir. Tantuni yapmak için gerekli malzemeler: ince doğranmış kuşbaşı et veya satır kıyması; soğan, biber, maydanoz, domates gibi sebzeler; pamuk yağı, kırmızı toz biber, sumak, tuz. Hazırlanışı: 1. Çok küçük kuşbaşı doğranmış et haşlanır. 2. Sac üzerinde yağ ve toz biber eklenerek et çevrilir. 3. Pişirme sırasında saca su eklenerek hem sacın sıcaklığı kontrol edilir hem de ekmeğin yumuşaması sağlanır. 4. Pişen et, sumaklı ve maydanozlu soğan piyazı, domates ve baharatlarla ekmek arası veya dürüm yapılarak servis edilir. Tantuni adının kökeni hakkında çeşitli rivayetler bulunmaktadır, örneğin, çıkan sesten veya Yörük kültürüne dayanmasından bahsedilir. Tantuni, başlangıçta yoksul yemeği olarak ortaya çıkmış, ancak 1980'lerden itibaren popülerliği artarak Türkiye genelinde yaygınlaşmıştır.

    Yoğurtlu Tantuni hangi yöreye ait?

    Yoğurtlu tantuni, Mersin yöresine aittir. Mersin'de tantuni, genellikle et ve kuyruk yağı ile yapılırken, yoğurtlu tantuni, normal tantuninin üzerine yoğurt eklenerek hazırlanır. Yoğurtlu tantuninin kim tarafından icat edildiği konusunda farklı iddialar bulunmaktadır, örneğin, Mert Tantuni'de garson olarak çalışan ve sonrasında kendi dükkanını açan Salih Usta bu yemeğin mucidi olarak gösterilmektedir.

    Tantuninin en iyisi hangi ilde?

    Tantuninin en iyisi hangi ilde olduğu konusunda kesin bir görüş yoktur. Ancak, tantuni en çok Mersin ve İstanbul gibi büyük şehirlerde popülerdir ve birçok iyi tantuni mekanı bulunmaktadır. Mersin'deki bazı iyi tantuni mekanları: Mersinli Hasan Usta; Göksel Tantuni; Mert Tantuni; Shogun Tantuni; Abidin Tantuni. İstanbul'daki bazı iyi tantuni mekanları: Ayla Tantuni; Kadıköy Tantuni; MMY Tantuni; Memoş Tantuni; Suat Usta 33.