Böğürtlen ve ahududu ile şampanya yapımı hakkında doğrudan bir tarif bulunmamaktadır. Ancak, bu meyvelerle yapılabilecek bazı tarifler şunlardır: 1. Böğürtlen veya Ahududu Sosu: Böğürtlen veya ahududu, şeker ve nişasta ile pişirilerek lezzetli bir sos elde edilebilir. - Malzemeler: 3 dolu su bardağı meyve, 6 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı nişasta. - Yapılışı: Meyveler tencereye alınıp şeker ilave edilir, kısık ateşte ara ara karıştırılarak pişirilir, ardından nişasta eklenerek 2 dakika daha pişirilir ve soğumaya bırakılır. 2. Ahududu Reçeli: Ahududu, toz şeker, tereyağı ve limon suyu ile reçel yapılabilir. - Malzemeler: 1 kilo ahududu, 1 kilo toz şeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı, yarım limonun suyu. - Yapılışı: Meyveler şekerle birlikte sulanması için bekletilir, ardından ocağa alınıp kaynatılır ve kıvam alana kadar pişirilir.