Yağsız fırında tavuk pişirmek için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 1 kase kuşbaşı tavuk göğsü - 1 adet kırmızı kapya biber - 1 adet yeşil biber - 1 adet soğan - 1 çay bardağı süt - 1 adet limonun suyu - 1 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 diş sarımsak - 1 çay kaşığı (silme) karabiber - 1 çimdik tuz - 2 adet göbek marul - 4 dal dereotu - 4 dal maydanoz yaprağı - 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı nar ekşisi - 1 çorba kaşığı hardal - 1 adet küçük boy kırmızı soğan Hazırlanışı: 1. Öncelikle marine için bir kasede süt, zeytinyağı, limon suyu, karabiber, tuzu karıştırın. 2. İçine tavukları atıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra buz dolabında en az 15 dakika bekletin. 3. Tavuk beklerken, biberleri ve soğanı büyük küpler şeklinde doğrayın. 4. Tavukları ve sebzeleri sırayla çöp şişe dizin. 5. Fırında 200 derecede 20 dakika kadar pişirin. 6. Tavuk pişerken yıkadığınız yeşillikleri doğrayıp bir kapta birleştirin. 7. Salatanın sosu için; zeytinyağı, nar ekşisi, hardal ve isterseniz biraz tuzu bir kasede karıştırın. 8. Çöp şişlerin yanında bu enfes salatayı servis edebilirsiniz.