Buradasın
Yağsız fırında tavuk nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağsız fırında tavuk pişirmek için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 kase kuşbaşı tavuk göğsü 12
- 1 adet kırmızı kapya biber 12
- 1 adet yeşil biber 12
- 1 adet soğan 12
- 1 çay bardağı süt 12
- 1 adet limonun suyu 12
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 12
- 1 diş sarımsak 12
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber 12
- 1 çimdik tuz 12
- 2 adet göbek marul 1
- 4 dal dereotu 1
- 4 dal maydanoz yaprağı 1
- 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 1
- 1 çorba kaşığı hardal 1
- 1 adet küçük boy kırmızı soğan 1
Hazırlanışı:
- Öncelikle marine için bir kasede süt, zeytinyağı, limon suyu, karabiber, tuzu karıştırın 1.
- İçine tavukları atıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra buz dolabında en az 15 dakika bekletin 1.
- Tavuk beklerken, biberleri ve soğanı büyük küpler şeklinde doğrayın 1.
- Tavukları ve sebzeleri sırayla çöp şişe dizin 1. Her şişe ortalama 6-7 tavuk takın, aralarını sebzeler ile doldurun 1.
- Fırında 200 derecede 20 dakika kadar pişirin 1. Fırınların ayarları değişebilir, pişerken arada kontrol edin 1.
- Tavuk pişerken yıkadığınız yeşillikleri doğrayıp bir kapta birleştirin 1. Kırmızı soğanı küçük küpler halinde doğrayıp, yeşilliklerin üzerine ekleyin 1.
- Salatanın sosu için; zeytinyağı, nar ekşisi, hardal ve isterseniz biraz tuzu bir kasede karıştırın 1. Yeşilliklerle birleştirin 1.
- Çöp şişlerin yanında bu enfes salatayı servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: