"Kırıntı tekniği" ile ilgili belirli bir süre bilgisi bulunamadı. Ancak, ekmek kırıntısı yapımında kullanılan bazı yöntemler ve süreleri şu şekildedir: Fırında ekmek kırıntısı yapımı: Ekmekler robotta çekildikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisinde önceden ısıtılmış fan ayarlı 100 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Evde kruton yapımı: Küp şeklinde doğranan ekmekler, 180 derece ısıtılmış fırında ekmeklerin rengi dönüp kıtırlaşana kadar pişirilir. Kauçuk kırıntısı püskürtme işlemi ise, yüzeyin hazırlanması ve özel sprey ekipmanlarının kullanımı ile gerçekleştirilir. Bu işlem, malzemenin türüne ve uygulama alanına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.