LGS'ye hazırlanan bir öğrencinin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için şu önerilere dikkat etmesi önemlidir: 3 ana, 2-3 ara öğün şeklinde bir beslenme düzeni oluşturulmalıdır. Kan şekerini ani iniş çıkışlardan koruyacak, stresi azaltacak gıdalar tercih edilmelidir. Kalorili, basit şekerli karbonhidratlar (şekerlemeler, abur cuburlar, hamur işleri) tüketilmemelidir. Omega-3 kaynağı balık (somon, uskumru, ton balığı) haftada 2-3 kez tüketilmelidir. Tam tahıllı besinler, koyu yeşil sebzeler, ceviz, fındık, badem gibi E vitamini içeren kuruyemişler beslenmede yer almalıdır. C vitamini içeren meyveler (çilek, kivi, portakal) ve probiyotikler (yoğurt, kefir) bağışıklık sistemini destekler. Bol su içilmelidir. Sınavdan bir gün önce denenmemiş gıdalar tüketilmemeli, dışarıda yemek yenmemeli ve kafein içeren içeceklerden kaçınılmalıdır. Beslenme konusunda ailenin de sağlıklı beslenmeye özen göstermesi ve evde basit şeker ve karbonhidrat yoğunluğu fazla olan gıdaların bulundurulmaması önerilir.