Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
LGS'ye hazırlanan öğrencilerin sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeni benimsemeleri önemlidir 3. İşte bazı öneriler:
- Vitamin ve mineral zengini besinler: A, C, D, E vitaminleri, demir, kalsiyum, omega-3 yağ asitleri gibi besin ögelerini içeren gıdalar tüketilmelidir 12. Bu besinler arasında turunçgiller, havuç, ıspanak, brokoli, süt ürünleri, yeşil yapraklılar, kuruyemişler ve deniz ürünleri bulunur 1.
- Kan şekerini dengede tutan besinler: Yumurta, peynir, zeytin, sebze ve meyve, yoğurt ve kefir tercih edilmelidir 1. Meyve suyu yerine öğün sonunda meyve yenmesi sağlanmalıdır 1.
- Su tüketimi: Yeterli miktarda su içmek, vücut fonksiyonlarının düzgün çalışmasını sağlar ve zihinsel performansı artırır 2.
- Sağlıklı atıştırmalıklar: Evde hazırlanmış, taze ve sağlıklı besinler, özellikle sebze ve meyveler, ara öğünlerde tüketilebilir 4.
- İşlenmiş gıdalardan kaçınma: Hamburger, patates kızartması, asitli içecekler, çikolata, cips ve şeker gibi paketlenmiş gıdalar ve işlenmiş etler (salam, sosis) tüketilmemelidir 14.
Beslenme düzeni oluştururken bir sağlık uzmanına danışmak faydalı olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: