Tane mısırı çeşitli şekillerde tüketilebilir: 1. Haşlanmış Mısır: Mısır taneleri haşlanarak tuzlu veya tuzsuz olarak servis edilebilir. 2. Kızarmış Mısır: Mısırı tereyağında veya bitkisel yağda kızartarak tüketebilirsiniz. 3. Mısır Gevreği: Mısır taneleri kahvaltılık gevreklere dönüştürülerek süt veya yoğurt ile tüketilebilir. 4. Mısır Unu: Mısır unu ile mısır ekmeği, tortilla, mısır gevreği barları ve mısır unlu kurabiyeler yapılabilir. 5. Mısır Şiş: Mısır taneleri şişlere dizilerek ızgarada veya fırında pişirilebilir. 6. Mısır Salatası: Haşlanmış mısır taneleri, soğan, domates, yeşil biber ve limon suyu ile birlikte salata olarak tüketilebilir. 7. Mısır Çorbası: Mısır taneleri ile tavuk suyu veya sebze suyuyla çorba yapılabilir.