Bolulu Hasan Usta'nın tatlılarının meşhur olmasının bazı nedenleri: Geleneksel lezzetler: Şirket, 1982 yılında İzmir Kemeraltı'nda 18 metrekarelik bir dükkanda keşkül, fırın sütlaç, karadut şerbeti ve dondurması ile faaliyete başlamıştır. Kalite ve hijyen: Ürünler, gıda mühendisleri denetiminde, mikrobiyoloji laboratuvarlarında günlük analizlerden geçerek hijyenik şartlarda üretilmektedir. Geniş ürün yelpazesi: Sütlü tatlılardan şerbetli tatlılara, el yapımı çikolatadan dondurmaya, börekten sıcak ve soğuk içecek çeşitlerine kadar geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı varlığı: Türkiye genelinde 23 ilde 124 şubesi ve yurt dışında KKTC, Abu Dhabi, Dubai, Bahreyn gibi yerlerde şubeleri bulunmaktadır. Müşteri memnuniyeti: "Önce müşteri memnuniyeti" anlayışını benimsemiştir.