Bir yemekhanede kaç kişinin yemek yiyebileceği, yemekhane alanı ve masa düzeni gibi faktörlere bağlıdır. Öğrenci yurtlarında her yatak başına 0,5 m² alan ayrılır. Hastanelerde kişi sayısı veya sandalye başına yaklaşık 1,8 m² alan hesaplanır. Otellerde müşteri başına ana mutfak için 0,6 m², kahvaltı mutfağı için 0,4 m² olmak üzere toplam 1 m² mutfak alanı hesaplanır. Yemekhane alan hesabı, bir seferde yemek yiyen kişi sayısı ile sandalye başına düşen alanın (m² cinsinden) çarpılmasıyla yapılır. Ayrıca, 100 kişilik bir yemekhane için 90 m² yemek yeme alanı gerektiği belirtilmiştir. Yemekhane kapasitesi hakkında daha kesin bir bilgi almak için, kuruluşun özelliklerine ve yerel düzenlemelere bakmak gereklidir.