Buradasın
1 yemekhanede kaç kişi yemek yer?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bir yemekhanede kaç kişinin yemek yiyebileceği, yemekhane alanı ve masa düzeni gibi faktörlere bağlıdır 35.
- Öğrenci yurtlarında her yatak başına 0,5 m² alan ayrılır 5.
- Hastanelerde kişi sayısı veya sandalye başına yaklaşık 1,8 m² alan hesaplanır 5.
- Otellerde müşteri başına ana mutfak için 0,6 m², kahvaltı mutfağı için 0,4 m² olmak üzere toplam 1 m² mutfak alanı hesaplanır 5.
- Yemekhane alan hesabı, bir seferde yemek yiyen kişi sayısı ile sandalye başına düşen alanın (m² cinsinden) çarpılmasıyla yapılır 5.
Ayrıca, 100 kişilik bir yemekhane için 90 m² yemek yeme alanı gerektiği belirtilmiştir 4.
Yemekhane kapasitesi hakkında daha kesin bir bilgi almak için, kuruluşun özelliklerine ve yerel düzenlemelere bakmak gereklidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: