• Buradasın

    İşkence

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Vlad Tepes Drakula neden kazığa oturttu?

    Vlad Tepes Drakula, düşmanları olarak gördüğü kişileri kazığa oturttu çünkü bu, onun en sevdiği işkence yöntemiydi ve çevresindeki insanlara korku salarak itaat etmelerini sağlamak istiyordu. Ayrıca, Vlad'ın Osmanlı ve Bulgar esirlerini de kazığa geçirdiği ve bu nedenle "Kazıklı Voyvoda" olarak anıldığı bilinmektedir.

    Kafes filmindeki gerçek hikaye nedir?

    "Kafes" filmindeki gerçek hikaye, 12 Eylül Darbesi döneminde cezaevinde işkencelere maruz kalan gençlerin hayatlarını anlatmaktadır. Film, bu dönemde yaşanan sosyal ve siyasal ortamı ele almakta ve Mehmet Sipahi ile dava arkadaşlarının hikayesini merkeze almaktadır.

    Ters kelepçe gözaltı ne zaman yasaklandı?

    Ters kelepçe uygulaması, herhangi bir zamanda yasaklanmamıştır. Ancak, belirli koşullarda ve usullere uygun olarak yapılması gerekmektedir. Yakalanan kişinin kaçma şüphesi veya kendisine ya da başkalarına zarar verme olasılığı varsa, polisin kelepçe takma yetkisi vardır.

    Hostel: Part 2 ne anlatıyor?

    Hostel: Part II filmi, zengin iş insanlarının kurbanlarını işkence edip öldürdükleri yeraltı işkence halkasının devamı olarak anlatılmaktadır. Filmde, Roma'da eğitim gören üç genç Amerikalı kadın, Avrupalı bir tanıdığın davetiyle Slovakya'daki egzotik bir doğal spaya giderler. Kızlar, kendilerini bir dizi korkunç olayın içinde bulurlar.

    Eylül'ün Kadın Yüzleri ne anlatıyor?

    "Eylül'ün Kadın Yüzleri" belgeseli, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi sonrasında Diyarbakır Cezaevi'nde kadın mahkumlara yapılan işkenceleri, bizzat yaşayanların şahitlikleri ve ifadeleriyle anlatıyor. Belgeselde, darbenin üzerinden geçen 34 yılın ardından, ilk kez kadınların bakış açısından o dönem tutuklu bulunan kadınların gördüğü insanlık dışı muameleler ele alınıyor. Filmin diğer konuları arasında, 12 Eylül öncesi ve sonrasında yaşam, darbenin kültür-sanat ortamına etkileri ve cezaevi kapısında dayanışan kadınların örgütlülüğünün kadın hareketine dönüşümü yer alıyor.

    Hostel: Part II ne anlatıyor?

    Hostel: Part II filmi, zengin iş insanlarının kurbanlarını işkence edip öldürdükleri yeraltı işkence halkasının devamı olarak anlatılmaktadır. Filmde, Roma'da seyahat eden üç genç Amerikalı kadın, hafta sonunu geçirmek için güzeller güzeli ve sofistike bir Avrupalı tarafından davet edildikleri egzotik bir doğal spaya giderler. Ancak, kızlar aradıkları huzuru ve dinlenmeyi bu yerde bulamazlar ve kendilerini açık artırma gibi bir etkinliğin kurbanları olarak, dünyanın dört bir yanından gelen hastalıklı ve ayrıcalıklı kişilerin sapkın fantezilerinde birer piyon olarak kullanırlar.

    Eve Donus 2006 ne anlatıyor?

    2006 yapımı "Eve Dönüş" filmi, 12 Eylül 1980 darbesini konu almaktadır. Filmin konusu: Mustafa ve karısı, siyasetten uzak duran ve sendikaya bile zorla girmiş fakir bir işçidir. Film, işkenceyi bütün çıplaklığıyla gözler önüne sermektedir.

    Flasbellek ne anlatıyor?

    "Flaşbellek" filmi, Suriye'deki savaşı ve Esad rejiminin sivillere ve muhaliflere uyguladığı işkence ve şiddeti konu almaktadır. Filmin özeti şu şekildedir: Ahmet, Suriye'de Esad rejiminin bir askeri olup, öldürülen muhaliflerin cesetlerinin fotoğraflandığı gizli bir askeri merkezde fotoğrafçı olarak çalışmaktadır.

    14 Temmuz filmi neyi anlatıyor?

    "14 Temmuz" filmi, 12 Eylül döneminde Diyarbakır 5 Nolu Cezaevi'nde yaşanan olayları anlatmaktadır. Filmde, özellikle PKK davasından tutuklu olanlara yapılan korkunç işkenceler ve bu süreçte gelişen direniş hareketleri belgelenerek aktarılmaktadır.

    Çukur'da Kulkan Yamaç'a ne yaptı?

    Çukur dizisinde Kulkan, Yamaç'a aylarca süren işkence uyguladı. Kulkan, Yamaç'ın benliğine dair bütün izleri silmeye çalıştı ve bunun için öncelikle onun adını değiştirdi. Ayrıca, Kulkan Yamaç'ı kaçırarak onu Afganistan'a götürdü ve orada da kötü muameleye devam etti.

    Çin İşkencesi filmi ne anlatıyor?

    "Çin İşkencesi" (A Chinese Torture Chamber Story, 1994) filmi, Antik Çin'de geçen bir hikayeyi anlatır. Filmde, zengin ve cinsel saplantılı bir Prens'in, kocasına ihanet eden bir Prenses'e uyguladığı işkence ve bu ihanetin sonuçları konu edilir.

    Ses 1986 ne anlatıyor?

    Ses (1986) filmi, siyasi sebeplerden dolayı hapse girip işkence gören bir adamın özgürlüğüne kavuştuktan sonra yaşadığı travmaları anlatıyor. Genç bir adam, bir sahil kasabasına gelir ve bir gece restoranda otururken arka masada oturan birinin sesini duyar.

    Polis nezarethanesinde neler yasak?

    Polis nezarethanesinde yasak olan bazı uygulamalar şunlardır: 1. İşkence ve kötü muamele: Kolluk kuvvetlerinin şüphelilere kötü davranması, işkence uygulaması veya zorla ilaç vermesi yasaktır. 2. Yasak yöntemlerle ifade alma: Şüphelinin özgür iradesini engelleyici nitelikte cebir, tehdit veya hukuka aykırı yarar vaat edilmesi yasaktır. 3. Gözlerin bağlanması: Gözaltına alınan kişilerin gözlerinin bağlanması, psikolojik baskı oluşturabileceği için yasaktır. 4. Şüpheli eşyalar: Nezarethanede şüpheli eşyaların bulunması ve bu eşyaların doğru şekilde işaretlenmemesi yasaktır. 5. İzinsiz dinleme ve izleme: Nezarethanelerin izinsiz olarak dinlenmesi ve izlenmesi, hukuka aykırı delil elde edilmesine yol açacağı için yasaktır.

    The Report ne anlatıyor?

    The Report filmi, Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen 11 Eylül saldırılarının ardından CIA tarafından yürütülen soruşturmalarda kullanılan işkence yöntemlerini konu almaktadır. Filmin özeti şu şekildedir: İdealist bir araştırmacı olan Daniel J. Jones, patronu Senatör Dianne Feinstein tarafından CIA'in ilgilendiği bir konuyu araştırması üzerine görevlendirilir.

    Atilla ilhan'ın sana ne yaptılar şiirinde ne anlatmak istiyor?

    Attila İlhan'ın "Sana Ne Yaptılar" şiirinde, işkenceye uğramış bir insanın yaşadığı fiziksel ve ruhsal değişimleri anlatmak istediği söylenebilir. Şiirde, bir kızın dış görünüşünün ve davranışlarının, yaşadıklarından nasıl etkilendiği, "işkence" kelimesi kullanılmadan, etkileyici bir gerçeklikle dile getirilmiştir.

    İspanyol eşeği ne işe yarar?

    İspanyol eşeği, Orta Çağ döneminde asilerden bilgi almak amacıyla kullanılan bir işkence aletiydi. Bu alette suçlu, bir üçgenin sivri ucuna oturtulur ve acıyı arttırması için ayaklarına ağırlıklar bağlanırdı.

    Narcos: Submarino ne anlatıyor?

    "Narcos" dizisi, Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'ın hayatını ve uyuşturucu ticaretini konu alır. "Submarino" ise bir işkence çeşidi olarak tanımlanır ve genellikle Latin Amerika ülkelerinde uygulanır; bir kaba veya küvete kan, idrar, tükrük gibi maddelerin doldurulup kişinin kafasına konularak nefessiz bırakılması esasına dayanır.

    Kara Deniz gerçek bir hikaye mi?

    "Sen Anlat Karadeniz" dizisi, gerçek bir hikayeye dayanmaktadır.

    Gülün Bittiği Yer filmi neden yasaklandı?

    Gülün Bittiği Yer filmi, içerdiği işkence sahneleri nedeniyle yasaklandı. Film, 12 Eylül döneminde yaşanan işkenceleri konu almaktaydı ve bu nedenle Kültür Bakanlığı tarafından 1999 yılında sansürlenerek gösterimi engellendi.

    Gülün bittiği yer ne anlatıyor?

    "Gülün Bittiği Yer" filmi, 12 Eylül dönemini ve bu dönemde yapılan işkenceleri anlatmaktadır. Filmde, gözaltına alınıp günlerce süren işkence seanslarından sonra suçlu olmadığı anlaşılarak serbest bırakılan bir gencin dramı konu edilmektedir. Genç, işkence sırasında kendisini kaybettiğini ve erkekliğinin elinden alındığına inandığını düşünerek, nişanlısına dönmekten korkmaktadır.