Hurma suyu yapmak için gerekli malzemeler: 300 gram hurma; 600 mililitre sıcak su. Yapılışı: 1. Hurmaları yıkayın ve üzerini geçecek kadar içme suyu koyun, 1,5-2 saat bekletin. 2. Hurmaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. 3. Hurmaları derin bir blender kabına alın, üzerine 600 mililitre sıcak su ekleyin. 4. Blendırı çalıştırarak hurmaları pürüzsüz kıvama gelene kadar çektirin. 5. Karışımı temiz bir tülbentle süzdürün. 6. Cam bir kavanozda buzdolabında saklayın. Alternatif tarif: Yaklaşık 20 hurmayı iyice yıkayın. Yıkadığınız hurmaların üzerine ılık su ilave edin, yumuşayınca kabukları daha kolay soyulur. Kabukları soyup içindeki çekirdeği çıkartın. Farklı bir kaba aldığınız hurmaların üzerine 1 litre sıcak su döküp blendırdan geçirin. Temiz bir beyaz tülbenti derin bir kabın üzerine serin ve karışımı dökün. Tülbenti toparlayıp iyice sıkın. Süzülen hurma suyunu cam bir kavanoza koyun. Hurma suyu, doğal bir enerji kaynağı olup, gün boyu enerjik kalmanızı sağlar.