Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hurma suyu yapmak için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Hurmaları yıkayın 23.
- Geniş bir kaba koyun ve üzerine yarım parmak üzerine çıkacak kadar su ekleyin 2. Bu şekilde yaklaşık iki saat bekletin 2.
- Suyu süzün ve şişmiş olan hurmaların çekirdeklerini çıkarın 2.
- Tüm hurmaların çekirdeklerini çıkardıktan sonra derin bir kaba koyun 2.
- Hurmaların üzerine bir litre ılık su koyun ve içerisine bir adet limonu iyice sıkın 2.
- En az 4 saat boyunca bekletin 2.
- Daha sonra hurmalar ile suyu bir blendera yardımı ile inceltin 2.
- Karışımınızı bir tülbent yardımı ile süzerek elde edilen şurubu ağzını sıkıca kapatabileceğiniz bir kap içerisine koyarak buzdolabında saklayın 2.
Alternatif bir tarif:
Hazırlanışı:
- Hurmaları yıkayın, üzerini geçecek kadar içme suyu koyun ve 1,5 – 2 saat bekletin 5.
- Kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın 5.
- Derin bir blender kabına aktarın, 600 ml sıcak su ekleyin 5. Çorba blenderi ile pürüzsüz kıvama getirin 5.
- Bir tülbent yardımı ile iyice süzün 5. Cam bir kavanozda, buzdolabında saklayın 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: