• Buradasın

    Hesaplar

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    135 hesap neden borç bakiyesi verir?

    135 Personelden Alacaklar Hesabı borç bakiyesi verir çünkü bu hesaba personelden olan alacaklar kaydedilir ve bu alacaklar ortaya çıktığında hesaba borç kaydedilir.

    Ticari mal satışında hangi hesaplar kullanılır?

    Ticari mal satışında kullanılan hesaplar şunlardır: 1. 153 Ticari Mallar: Herhangi bir değişikliğe tabi tutulmadan satmak amacıyla işletmeye alınan ticari mallar bu hesapta yer alır. 2. 600 Yurtiçi Satışlar: Yurt içindeki gerçek ve tüzel kişilere satılan mal ve hizmetler karşılığında alınan toplam değerlerin izlendiği hesaptır. 3. 621 Satılan Ticari Mallar Maliyeti: Ticari malların satış maliyeti bu hesapta izlenir.

    671 hesap nedir?

    671 hesap, önceki dönem gelir ve kârları hesabını ifade eder.

    Fazla ödenen KDV hangi hesapta izlenir?

    Fazla ödenen KDV, "391 Hesaplanan KDV Hesabı"nda izlenir.

    Genel muhasebe hesapları kaç tane?

    Genel muhasebede dokuz ana hesap sınıfı bulunmaktadır: 1. Varlıklar (Aktif Hesaplar). 2. Yükümlülükler (Pasif Hesaplar). 3. Öz Sermaye Hesapları. 4. Gelir ve Gider Hesapları. 5. Maliyet Hesapları. 6. Nazım Hesaplar. 7. Serbest Hesaplar. 8. Düzenleyici Hesaplar. 9. Hesap Planı.

    Geçici mizan nedir?

    Geçici mizan, bir işletmeye ait bilanço ve gelir tablosu gibi finansal tablolar hazırlanırken, büyük defter hesaplarının düzeltme ve kapanış kayıtları yapılmadan önceki tutarlarına dayanılarak hazırlanan kesinleşmemiş hesap özetidir.

    Dönem ayırıcı hesaplar nelerdir?

    Dönem ayırıcı hesaplar, işletmelerin faaliyet dönemlerini ayırarak mali tablolarda doğru bilgi sunulmasını sağlayan hesaplardır. Başlıca dönem ayırıcı hesap türleri: 1. Dönem Sonu Kapatma Hesapları: Bir önceki dönemin gelir-gider farklarının kapatılması için kullanılır. 2. Dönem Başlama Hesapları: Yeni döneme ait gelir-gider tahminlerini ve amortisman hesaplarını içerir. 3. Dönem İçi Kapatma Hesapları: Dönem içinde gerçekleşen işlemlere ilişkin ayrıntılı bilgilerin takibini sağlar. 4. Amortisman Hesapları: Varlıkların değerlerinin zamanla azalması sonucu oluşan giderler için kullanılır. 5. Yıl Sonu Kar Dağıtımı Hesabı: Karın dağıtımı ve karşılıkların ayrılması için kullanılır. Ayrıca, gelecek aylara ve yıllara ait gelir ve gider hesapları da dönem ayırıcı hesaplar arasında yer alır.

    Bilancoda hangi hesaplar test edilir?

    Bilançoda test edilen hesaplar, varlık, borç ve özkaynak hesaplarıdır. Bu hesaplar kapsamında incelenen bazı alt kalemler şunlardır: Dönen Varlıklar: Nakit, alacaklar, stoklar, menkul kıymetler gibi bir yıl içinde nakde çevrilebilecek varlıklar. Duran Varlıklar: Arazi, makine, bina, taşıt, demirbaş gibi bir yıldan uzun süre kullanılacak varlıklar. Kısa Vadeli Borçlar: Ticari mal alımları için satıcılara olan borçlar, çalışan ücretleri ve sosyal güvenlik ödemeleri gibi bir yıl içinde ödenmesi gereken borçlar. Uzun Vadeli Borçlar: Banka kredileri, finansal kiralama borçları ve tahvil ihraçlarından kaynaklanan yükümlülükler gibi bir yıldan daha uzun vadede ödenecek borçlar. Özkaynak: Ödenmiş sermaye, kar yedekleri, geçmiş yıllar kar veya zararları ve dönem net karı.

    Metin 2'de kaç tane login var?

    Metin 2'de sınırsız tane login (hesap) açılabilir.

    680-689 arası hesaplar nelerdir?

    680-689 arası hesaplar, finansal muhasebede "Olağandışı Gider ve Zararlar" hesap grubunu oluşturur: - 680 Çalışmayan Kısım Gider ve Zararları: Üretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere satın alınan ancak dönem sonuna kadar kullanılmayan makine ve teçhizatlar için ayrılan amortismanların gideri. - 681 Önceki Dönem Gider ve Zararları: Geçmiş dönemlere ait gider ve zararların gösterimi için kullanılır. - 689 Diğer Olağandışı Gider ve Zararlar: İşletmenin faaliyet alanı dışında ve/veya arızî olarak meydana gelen gider ve zararların kaydı için kullanılır.

    Kazanılmamış faiz geliri hangi hesapta izlenir?

    Kazanılmamış faiz geliri, 124 Kazanılmamış Finansal Kiralama Faiz Gelirleri hesabında izlenir.

    129 ve 128 hesaplar nasıl çalışır?

    128 ve 129 hesaplar, şüpheli ticari alacaklar ve bu alacaklar için ayrılan karşılıkların izlenmesinde kullanılır. 128 Şüpheli Ticari Alacaklar Hesabı işleyişi şu şekildedir: 1. Tahsili şüpheli hale gelen alacak, bu hesaba borç kaydedilir. 2. Alacağın tahsili veya tahsil edilemeyeceğinin kesinleşmesi durumunda hesaba alacak kaydedilir. 129 Şüpheli Ticari Alacaklar Karşılığı Hesabı ise şu şekilde çalışır: 1. Hesaplanan karşılık tutarı bu hesaba alacak, "654. Karşılık Giderleri" hesabına borç kaydedilir. 2. Şüpheli alacağın tahsiline bağlı olarak, tahmin olunan zararın kısmen ya da tamamen gerçekleşmemesi halinde, gerçekleşmeyen kısım "644. Konusu Kalmayan Karşılıklar Hesabı" alacağına devredilerek bu hesaba borç kaydedilir. 3. Şüpheli alacağın tahsilinin imkansız olduğu kesinleştiği takdirde bu hesaba borç, ilgili hesaba da alacak kaydedilir.

    7 B maliyet hesapları nelerdir?

    7/B maliyet hesapları, giderlerin çeşit esasına göre izlendiği ve genellikle ürün çeşidi az olan işletmeler tarafından kullanılan hesaplardır. Bu hesap grubu aşağıdaki ana hesapları içerir: 1. 79. Gider Çeşitleri: - 790. İlk Madde ve Malzeme Giderleri - 791. İşçi Ücret ve Giderleri - 792. Memur Ücret ve Giderleri - 793. Dışarıdan Sağlanan Fayda ve Hizmetler - 794. Çeşitli Giderler - 795. Vergi, Resim ve Harçlar - 796. Amortisman ve Tükenme Payları - 797. Finansman Giderleri - 798. Gider Çeşitleri Yansıtma Hesabı - 799. Üretim Maliyet Hesabı

    Hizmet üretim maliyeti hesabı 741 ve 742 hesaplarla nasıl çalışır?

    741 Hizmet Üretim Maliyeti Yansıtma Hesabı ve 742 Hizmet Üretim Maliyeti Fark Hesapları, hizmet üretim maliyetiyle ilgili aşağıdaki şekilde çalışır: 1. 741 Hizmet Üretim Maliyeti Yansıtma Hesabı: - Önceden saptanmış maliyet yöntemlerinin uygulandığı durumlarda, önceden saptanmış hizmet maliyetini oluşturan giderler bu hesaba kaydedilir. - Fiili maliyet yönteminin uygulandığı durumlarda, "740 Hizmet Üretim Maliyeti Hesabı"nın borcuna kaydedilen tutarlar bu hesabın alacağına aktarılır. - Dönem sonlarında bu hesap, "622 Satılan Hizmet Maliyeti Hesabı"na devredilir. 2. 742 Hizmet Üretim Maliyeti Fark Hesapları: - Hizmet üretim maliyetlerinin fiili tutarları ile önceden saptanmış hizmet üretim maliyeti arasındaki olumlu veya olumsuz farkların izlendiği hesaptır. - Olumsuz farklar hesabın borcuna, olumlu farklar ise alacağına kaydedilir. - Dönem sonlarında bu hesap, "622 Satılan Hizmet Maliyeti Hesabı"na aktarılarak kapatılır.

    Alacak kalanı veren hesaplar nelerdir?

    Alacak kalanı veren hesaplar, pasif hesaplar ve gelir hesaplarıdır.

    100 ve 101 hesaplar alt hesap olur mu?

    100 Kasa ve 101 Alınan Çekler hesapları, alt hesap olarak kullanılabilir.

    121 ve 120 hesaplar nasıl çalışır?

    121 ve 120 hesaplar, işletmelerin finansal işlemlerini kaydetmek için kullanılan muhasebe hesaplarıdır. 121 Alacak Senetleri hesabı, işletmenin faaliyet konusunu oluşturan mal ve hizmet satışlarından kaynaklanan senede bağlanmış alacakları kapsar. İşleyişi şu şekildedir: - Alınan senet tutarları bu hesaba borç kaydedilir. - Tahsilinde ise alacak kaydedilir. 120 Alıcılar hesabı ise senetsiz alacakların izlenmesi için kullanılır. İşleyişi şu şekildedir: - Senetsiz alacağın doğması ile bu hesaba borç kaydedilir. - Tahsil edilmesi halinde (ödemeler, aktarmalar ve hesaben mahsuplar dahil) alacak kaydedilir.

    Mutabakatta hangi hesaplar yer alır?

    Mutabakatta yer alan hesaplar, işletmelerin finansal kayıtlarını içeren hesaplardır. Bu hesaplar arasında şunlar bulunabilir: Cari hesap. BA-BS. Banka hesabı. Ayrıca, satıcı ve müşteri hesapları da mutabakat kapsamında yer alabilir.

    Bimcell aboneliğim iptal oldu vergi borcu nasıl ödenir?

    Bimcell aboneliğiniz iptal olduktan sonra vergi borcunuzu ödemek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz: 1. Fatura Detayları: Aylık telefon faturanızda telsiz vergi borcunuzu görebilirsiniz. 2. Bimcell Online İşlemler: Bimcell’in resmi web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden fatura detaylarını görüntüleyip vergi borcunuzu ödeyebilirsiniz. 3. Müşteri Hizmetleri: 444 4 551 numaralı Bimcell müşteri hizmetlerini arayarak vergi borcunuz hakkında bilgi alabilir ve ödeme yapabilirsiniz. 4. Fiziksel Ödeme Noktaları: Bimcell bayileri, PTT şubeleri ve anlaşmalı ödeme noktalarından nakit veya kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Ayrıca, Telsiz Kullanım Ücreti borcunuzu "Telsiz" yazıp 5555'e SMS göndererek de öğrenebilirsiniz.

    Huzur hakkı ödemesi hangi hesapta izlenir?

    Huzur hakkı ödemesi, 700'lü hesaplarda izlenir.

    DTH ve döviz hesabı aynı mı?

    Evet, DTH (Döviz Tevdiat Hesabı) ve döviz hesabı aynı şeyi ifade eder. DTH, yurt içinde veya yurt dışında yaşayan bireylerin bankalarda açtıkları yabancı para cinsinden hesaplara verilen isimdir.

    Bankalar hesap bakım ücreti almak yasal mı?

    Türkiye'de bankalar, 2014 yılından itibaren vadesiz hesaplar için hesap bakım ücreti almak yasal değildir. Ancak, bazı bankalar hisse senedi hesapları gibi belirli hesap türleri için yıllık bakım ücreti talep edebilmektedir.