Bilik Ailesi'nin fırında tavuk tarifi hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, fırında tavuk yapmak için genel bir tarif şu şekildedir: Malzemeler: 1 kg tavuk (baget, but veya kelebek şeklinde açılmış parçalar); 5-6 adet patates, soğan, domates ve yeşil biber; Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1-2 paket tavuk baharatı, 1 yemek kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı tuz, birer çay kaşığı pul biber, toz biber, karabiber, kimyon; 1,5 su bardağı su, biber salçası ve tuz (sos için). Hazırlanışı: 1. Patates, soğan, biber ve domatesi dilimleyin. 2. Tavuğu bir kaseye alıp baharatlarla karıştırın. 3. Fırın tepsisine tavuğu yerleştirin, üzerine sebzeleri dizin ve sosu ekleyin. 4. 200° fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından fırına pişirme süresi değişebileceğinden, kontrol ederek pişirilmesi önerilir.