Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bilik Ailesi'nin fırında tavuk tarifi hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, fırında tavuk yapmak için genel bir tarif şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 kg tavuk (baget, but veya kelebek şeklinde açılmış parçalar) 2;
- 5-6 adet patates, soğan, domates ve yeşil biber 2;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1-2 paket tavuk baharatı, 1 yemek kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı tuz, birer çay kaşığı pul biber, toz biber, karabiber, kimyon 2;
- 1,5 su bardağı su, biber salçası ve tuz (sos için) 2.
Hazırlanışı:
- Patates, soğan, biber ve domatesi dilimleyin 2.
- Tavuğu bir kaseye alıp baharatlarla karıştırın 2.
- Fırın tepsisine tavuğu yerleştirin, üzerine sebzeleri dizin ve sosu ekleyin 2.
- 200° fırında yaklaşık 45 dakika pişirin 2.
Fırından fırına pişirme süresi değişebileceğinden, kontrol ederek pişirilmesi önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: