Artemia üretimi için aşağıdaki adımlar izlenir: 1. Artemia Yumurtası Temini: Artemia üretimi için yumurtalar toplanır, yıkanır, temizlenir ve kurutulur. 2. Kuluçkalama: Yumurtalar, 1 litre suya 5 gram gelecek şekilde kuluçkaya alınır. 3. Ortam Koşulları: Kuluçka ortamında sıcaklık 25-28 °C, pH 8-8,5 arasında tutulur ve floresan ampullerle 2000 lüks aydınlatma sağlanır. 4. Havalandırma: Oksijen içeriği 5 mg/lt olacak şekilde havalandırma tertibatı kurulur. 5. Hasat: 20-24 saat sonra nauplii çıkar ve hasat edilir. Üretim Yeri Planlaması: Üretim yeri, fitoplankton ünitesi ve balık larva ünitesine yakın olmalıdır. Yüzeyler, kolay temizlenebilir malzemelerden seçilmelidir. Aydınlatma ve havalanma iyi olmalıdır. Ortam sıcaklığı sabit tutulmalıdır. Elektrik kesintileri için tedbir alınmalıdır. Temiz su ve atık su tertibatı olmalıdır. Artemia üretimi, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, İran ve Türkiye'de (İzmir Çamaltı Tuzlası) gerçekleştirilmektedir.