Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Artemia üretimi için aşağıdaki adımlar izlenir:
- Yumurtaların Temini: Artemia yumurtaları (kistler) aşırı tuzlu göllerin kıyılarından toplanır, yıkanır, temizlenir ve kurutulur 35.
- Hazırlık Aşaması: Uygun bir ortamda, 1 litre su için 20-30 gram tuz, 8-8,5 pH ve 25-28 derece sıcaklıkta su hazırlanır 1. Ayrıca, güçlü bir hava kaynağı ve aydınlatma sağlanır 1.
- Kuluçka Süreci: Yumurtalar, dezenfekte edilip tartıldıktan sonra tanka transfer edilir ve 5 gram/litre yoğunluğunda olacak şekilde yerleştirilir 24. Bu koşullar 20-24 saat boyunca sabit tutulur 24.
- Hasat: Yumurtalar çatladıktan sonra, yüzen larvalar hasat edilir 1. Işığa duyarlı olduklarından, havanın kesilmesiyle ışık kaynağında toplanırlar 1. Boş yumurta kabukları su yüzüne çıktıktan sonra, larvalar bir elek yardımıyla süzülüp tatlı sudan geçirilerek yavru balıklara verilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: