Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Artemia üretimi için aşağıdaki adımlar izlenir:
- Artemia Yumurtası Temini: Artemia üretimi için yumurtalar toplanır, yıkanır, temizlenir ve kurutulur 24.
- Kuluçkalama: Yumurtalar, 1 litre suya 5 gram gelecek şekilde kuluçkaya alınır 24.
- Ortam Koşulları: Kuluçka ortamında sıcaklık 25-28 °C, pH 8-8,5 arasında tutulur ve floresan ampullerle 2000 lüks aydınlatma sağlanır 245.
- Havalandırma: Oksijen içeriği 5 mg/lt olacak şekilde havalandırma tertibatı kurulur 24.
- Hasat: 20-24 saat sonra nauplii çıkar ve hasat edilir 245.
Üretim Yeri Planlaması:
- Üretim yeri, fitoplankton ünitesi ve balık larva ünitesine yakın olmalıdır 24.
- Yüzeyler, kolay temizlenebilir malzemelerden seçilmelidir 24.
- Aydınlatma ve havalanma iyi olmalıdır 24.
- Ortam sıcaklığı sabit tutulmalıdır 24.
- Elektrik kesintileri için tedbir alınmalıdır 24.
- Temiz su ve atık su tertibatı olmalıdır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: