Evlerde ve bahçelerde bulunabilen bazı doğal pH indikatörleri: Kırmızı lahana: Asidik çözeltilerde (örneğin sirke) kırmızı veya pembeye, bazik çözeltilerde (örneğin sabunlu su) mavi veya yeşile döner. Pancar: pH 5,7 ile 12,2 arasında renk değiştirir, bazik çözeltilerde kırmızıdan sarıya döner. Zerdeçal: pH 7,4'te sarıdan pH 8,6'da kırmızıya döner. Böğürtlen, siyah kuş üzümü ve siyah ahududu: Asidik ortamda kırmızı, bazik ortamda maviye veya menekşeye döner. Kiraz: Asidik çözeltilerde kırmızı, bazik çözeltilerde maviden mora döner. At kestanesi yaprakları: pH 1,5'te renksiz, pH 2'de floresan mavisi olur. Sabah zaferleri: pH 6,6'da morumsu kırmızıdan pH 7,7'de maviye döner. Soğan: Asidik çözeltilerde soluk kırmızıdan bazik çözeltilerde yeşile döner. Petunya yaprakları: Asidik çözeltilerde kırmızımsı-mordan, bazik çözeltilerde menekşe rengine döner. Çin gülü (Hibiscus rosa sinensis): Asidik çözeltilere eklendiğinde rengi macentaya, bazik çözeltilere eklendiğinde ise açık pembeden yeşile döner.