Florentin bisküvisi yapmak için gerekli malzemeler: 42 gram yaş maya; 4 su bardağı un; 1 su bardağı süt; 1,5 çay bardağı şeker; 1 yumurta; 40 gram yağ; yarım tatlı kaşığı tuz; yarım limon suyu; 1 paket vanilya. Kreması için: 1,5 su bardağı süt; 1 su bardağı şeker; 1,5 yemek kaşığı nişasta; 50 gram margarin; 1 adet yumurta. Yapılışı: 1. Mayayı ılık süt içinde eritin. 2. Diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. 3. Orta sert hamur olunca 30 dakika dinlendirin. 4. Krema için, şekerin yarısı ile sütü kaynatın. 5. Kalan şekeri yumurta ile çırpıp sütlü karışıma ekleyin. 6. Son olarak nişasta ve katı yağı ekleyip göz göz olana kadar hızla karıştırın. 7. Soğumaya bırakın. 8. Hamuru 2 dakika daha yoğurup, yağlanmış bir kalıba göre açın. 9. 190 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. 10. Soğuyunca ortadan kesip arasına kremayı yayın. 11. En üstüne pudra şekeri ile süsleme yapabilirsiniz. Ayrıca, Florentin bisküvisi şu şekilde de yapılabilir: 60 gr tereyağı; 60 gr toz şeker; 1 yemek kaşığı bal; 60 gr sade un, elenmiş; 45 gr doğranmış karışık meyve kabuğu; 45 gr kiraz şekerlemesi, ince kıyılmış; 45 gr beyazlatılmış badem, ince kıyılmış; 1 çay kaşığı limon suyu; 1 yemek kaşığı yağlı krema; 175 gr kaliteli siyah çikolata, parçalara ayrılmış. Yapılışı: 1. Fırını 180°C'de önceden ısıtın ve iki fırın