Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Florentin bisküvisi yapımı için gerekli malzemeler:
- 200 ml krema 1;
- 1 çay bardağı tozşeker 1;
- 50 gr tereyağı 1;
- 2 yemek kaşığı bal 1;
- 1 çorba kaşığı glikoz 1;
- Yarım çay bardağı un 1;
- 1 su bardağı file badem 1;
- 1 su bardağı kuru meyve şekerlemesi 1;
- 175 gr kaliteli siyah çikolata, parçalara ayrılmış 3.
Yapılışı:
- Tereyağı, krema, bal, şeker ve glikozu sos tenceresinde kaynatın 1.
- Ilınınca meyve şekerlemeleri, un ve bademleri ilave edin 1.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımdan aralıklı olarak 1 yemek kaşığı kadar dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın 1.
- Çikolatayı küçük parçalara bölerek bir kaseye alın 1. İçi sıcak su dolu tencereye çikolata kasesini yerleştirin ve çikolata eriyinceye kadar bekleyin 1.
- Soğuyan florentinlerin tek tarafına çikolata sürün 1. Çikolata donunca servis yapın 1.
Ayrıca, benmari usulü eritilmiş kuvertür ve bitkisel yağ kullanarak da florentin bisküvisi yapabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: