Apiaceae, kapalı tohumlu bitkiler arasındaki en geniş ve kozmopolit familyalardan biridir. Bazı özellikleri: Çokluk: Tek ya da çok yıllık bitkilerden ya da nadiren çalılardan oluşur. Aromatiklik: Çoğunlukla aromatik bitkilerden oluşur. Gövde: Dik, yükselici, yatık-yükselici, yatık, sürünücü ve genellikle düğümlerarası boştur. Yaprak: Almaşlı, nadiren gövdeye sarılıcı; basit ya da bölünmüştür. Çiçek durumu: Genellikle birleşik şemsiye ya da nadiren şemsiye halindedir. Meyve: Kuru, yarılan meyve (şizokarp) formundadır. Bazı örnekler: havuç, maydanoz, çakşır, kişniş, kimyon, rezene, anason, kereviz, dereotu, baldıran, subaldıranı, delimaydanoz.