Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karabiber kavanozda saklanırken aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Hava Geçirmeyen Kaplar: Karabiberi cam kavanoz gibi hava almayan kaplarda saklamak önemlidir 13.
- Serin ve Karanlık Ortam: Karabiberi serin, kuru ve karanlık bir yerde muhafaza etmek, böceklenme ve bozulmayı önler 13.
- Derin Dondurucu: Yeni alınan karabiberi 1-2 gün derin dondurucuda bekletmek, içindeki olası böcek larvalarının gelişmesini engeller 1.
- Doğal Koruyucular: Kavanozun içine birkaç adet defne yaprağı, birkaç diş kuru sarımsak veya birkaç tane karabiber tanesi eklemek, doğal bir koruma sağlar 1.
- Sıkıca Kapatılmış Kaplar: Saklama kabının iyice kapatılması ve sıkıştırılması, havanın içeri girmesini engeller 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: