Zeytinyağlı kereviz en güzel şekilde şu şekilde pişirilebilir: Malzemeler: - 4 adet orta boy kereviz - 2 adet ayva - 1 adet büyük soğan - 2 adet havuç - 1 bardak portakal suyu - 1 çay bardağı sıcak su - 1,5 yemek kaşığı şeker - 2 çay kaşığı tuz - 3 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı - Dereotu Yapılışı: 1. Kerevizleri ve ayvaları soyup limonla ovun ve ince elma dilimi şeklinde doğrayın. 2. Havuçları kalın kibrit çöpü boyutunda, soğanı da dörde bölüp halka halka doğrayın. 3. Yayvan bir tencerenin içine zeytinyağını koyun, ısınınca soğanları yayın ve üzerine kereviz ve ayvaları verevine dizin. 4. Şeker ve tuzu serpin, kısık ateşte 10 dakika pişirin. 5. Portakal suyunu ve sıcak suyu dökün, 15 dakika daha pişirin. 6. Tenceresinde soğutun, ardından geniş yuvarlak bir tabağa ters çevirin ve üzerini dereotuyla süsleyin. Alternatif bir tarif için nefisyemek.com sitesindeki zeytinyağlı kereviz tarifini de inceleyebilirsiniz.