Buradasın
Zeytinyagli kerevize portakal suyu konur mu?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı zeytinyağlı kereviz tarifinde kullanılan malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
- Malzemeler 14. 3 adet orta boy kereviz, 1 adet büyük boy patates, 1 adet kuru soğan, yarım çay bardağı su, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 adet havuç, 2 su bardağı portakal suyu, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker 14.
- Yapımı 1. Kerevizler soyulup dilimlenir ve kararmamaları için limonlu suda bekletilir 1. Patates soyulup dilimlenir 1. Yemeklik doğranmış kuru soğan tencereye alınarak üzerine yarım çay bardağı su eklenir ve soğanlar yumuşayana kadar pişirilir 1. Pişen soğanlara zeytinyağı eklenir ve karıştırılır 1. Julien doğranmış havuç eklenerek 2-3 dakika kavrulur 1. Dilimlenen patatesler ve limonlu suda bekletilen kerevizler de tencereye eklenir 1. İsteğe bağlı olarak kullanılan kereviz yaprakları da eklenir 1. Portakal suyu, tuz ve şeker eklenerek tencerenin kapağı kapatılır 1. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir ve soğuk olarak servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: