Buradasın
Portakallı Kereviz'in püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı kereviz yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Kerevizin kararmasını önlemek için soyulduktan sonra limonlu suda bekletilmelidir 124.
- Zeytinyağı miktarı önemlidir; tarifte belirtilen miktarda kaliteli zeytinyağı kullanılmalıdır 14.
- Şeker kullanımı, portakalın asitliğini dengelemek için az miktarda eklenmelidir 1.
- Portakal suyu, sebzeler sotelenip kısmen yumuşadıktan sonra eklenmelidir 1.
- Pişirme süresi, orta ateşte yaklaşık 20-30 dakika arasında olmalıdır 1.
- Kereviz sapları yemeğe eklenerek aromatik bir koku sağlanabilir 14.
- Dinlendirme: Yemek, piştikten sonra bir süre dinlendirilmelidir 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: