Buradasın
Zeytinyağlı enginar en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağlı enginar pişirmenin en güzel yolu için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 7 adet enginar 1
- 2 adet ince kıyılmış kuru soğan 1
- 2 adet patates (ufak küp doğranmış) 1
- 2 adet havuç (ufak küp doğranmış) 1
- 1 su bardağı zeytinyağı 1
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1
- 1 limon suyu 1
- 1 yarım demet kıyılmış dereotu 1
- Yeterince tuz 1
Hazırlanışı:
- Yayvan bir tencereye soğan ve yağı koyup pembeleşene kadar kavurun 1.
- Ardından enginarın iç kısmı yukarı gelecek şekilde tencereye yerleştirin 1.
- Üzerine şekeri, havucu, tuzu, 1 bardak suyu ve yarım limon suyunu ilave edin 1.
- Üzerine yağlı kağıt örtüp tencerenin ağzını kapatın ve biraz pişirin 1.
- Daha sonra patates ile dereotunu yayın, yine kağıdı ve kapağı kapatıp güzelce pişmesini sağlayın 1.
- Soğuduktan sonra içindeki garnitürünü de dökmeden tabaklara alıp servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: