Buradasın
Zeytinli açmanın yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinli açmanın yumuşak olması için aşağıdaki adımları izlemek önemlidir:
- Hamurun Hazırlanışı: Ilık süt, su, sıvı yağ, toz şeker ve mayayı karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun 12. Hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın 12.
- İç Harcın Hazırlanışı: Dilimlenmiş siyah zeytin ve zeytinyağını karıştırarak iç harcı hazırlayın 1.
- Şekillendirme: Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp her parçayı elinizle açarak içine zeytinli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın 12.
- Pişirme: Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdiğiniz açmaları önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri altın sarısı olana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin 12.
Bu şekilde hazırlanan zeytinli açmalar, yumuşak ve lezzetli olacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: