Buradasın
Zeytinli açmanın yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinli açmanın yumuşak olması için şu adımlar izlenebilir:
- Hamurun yumuşak olması: Ilık süt içinde mayayı eritip diğer malzemeler ve yavaş yavaş un eklenerek hamur güzelce yoğurulmalıdır 1. Hamur, ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar yoğrulmalıdır 3.
- Mayalanma süresi: Mayalanma süresi aceleye getirilmemeli, mayanın etkisini göstermesi için zaman tanınmalıdır 3.
- Un kullanımı: Unu eleyerek kullanmak ve harca azar azar ilave etmek önerilir 3.
Bu yöntemler, hamurun daha yumuşak ve kabarık olmasını sağlayabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: