Zeytin tuzlama (sele zeytini) yapmak için gerekli malzemeler: 6 kg siyah morumsu zeytin; 3 su bardağı kaya tuzu; 2 tane 5 kg’lık bidon; yarım çay bardağı zeytinyağı; yarım çay bardağı sirke. Yapılışı: 1. Zeytinleri ayıklayın, ezik ve çürükleri çıkarın, iyice yıkayın ve kurutun. 2. 5 kg’lık bidona 3 kg zeytin ve 1,5 su bardağı kaya tuzu koyun, bir sıra zeytin, bir sıra kaya tuzu serperek bidonun ağzını kapatın. 3. Gün aşırı bidonu birkaç kere sallayın. 4. 3-4 hafta sonra zeytinler acılığını kaybedecektir. 5. Zeytinlerin içindeki suyu boşaltmak için bidonu yan çevirin. 6. Zeytinleri düz ve havalı bir yere serip kurutun. 7. Kuruyan zeytinleri iri delikli bir süzgeçle tuzdan eleyin, üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım çay bardağı sirke döküp karıştırın. 8. Zeytinleri kuru bidonlara veya kavanoza doldurup serin ve kuru bir yerde saklayın. Not: Salamura için tuzun yeterli olup olmadığını anlamak için yumurta testi yapılabilir. Zeytin tuzlama işlemi, çeşide ve olgunluğa bağlı olarak 6-12 ay arasında değişebilir.