• Buradasın

    Zerde nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zerde tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
    • yarım su bardağı pirinç 13;
    • 5 su bardağı sıcak su 1;
    • 2 su bardağı toz şeker 13;
    • 1 paket vanilya 1;
    • 1 tatlı kaşığı gül suyu 1;
    • 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1;
    • 1 çay kaşığı zerdeçal 13;
    • 1 tutam safran 13;
    • 1 yemek kaşığı kuş üzümü 13;
    • 1 yemek kaşığı çam fıstığı 13.
    Yapılışı:
    1. Pirinci haşlayın ve suyunu süzün 1.
    2. Su, zerdeçal ve safranı tencereye alıp 30 dakika bekletin 1.
    3. Daha sonra orta ateşte kaynamaya bırakın 1.
    4. Şeker ve pirinci ekleyin 1.
    5. Nişastayı 5-6 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırıp zerdeye ekleyin 1.
    6. Kuş üzümü, vanilya, gül suyu ve dolmalık fıstığı ilave edin ve kaynadıktan sonra kaselere paylaştırın 1.
    7. Soğuduktan sonra üzerini kuş üzümü, fıstık ve nar ile süsleyerek servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Zerdenin püf noktası nedir?

    Zerdenin püf noktaları şunlardır: 1. Malzeme Kalitesi: Pirinç olarak nişastası yüksek ve taneleri küçük olan baldo pirinç tercih edilmelidir. 2. Pirinç Pişirme: Pirinçler, bir süre suda bekletilip süzülmeli, ardından su ile birlikte kısık ateşte pişirilmelidir. 3. Süt ile Karıştırma: Süt, pirinçler piştikten sonra eklenmeli ve yavaşça karıştırılmalıdır. 4. Şeker Ekleme: Şeker, süt eklenmeden önce eklenirse tatlı daha lezzetli olur. 5. Soğutma ve Servis: Zerde, oda sıcaklığında soğutulduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirilmelidir.

    Zerde içinde ne var?

    Zerde tatlısının içinde bulunan malzemeler şunlardır: Pirinç; Su (pirinç haşlanınca koyuluğuna göre eklenir); Toz şeker; Nişasta (mısır, buğday ya da patates nişastası); Safran veya zerdeçal; Gül suyu; Dolmalık fıstık; Kuş üzümü (veya kuru üzüm).