• Buradasın

    Zerde içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zerde tatlısının içinde bulunan malzemeler şunlardır:
    • Pirinç 13;
    • Su (pirinç haşlanınca koyuluğuna göre eklenir) 1;
    • Toz şeker 13;
    • Nişasta (mısır, buğday ya da patates nişastası) 1;
    • Safran veya zerdeçal 13;
    • Gül suyu 13;
    • Dolmalık fıstık 1;
    • Kuş üzümü (veya kuru üzüm) 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Zerde nasıl yapılır?

    Zerde tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: yarım su bardağı pirinç; 5 su bardağı sıcak su; 2 su bardağı toz şeker; 1 paket vanilya; 1 tatlı kaşığı gül suyu; 2 yemek kaşığı mısır nişastası; 1 çay kaşığı zerdeçal; 1 tutam safran; 1 yemek kaşığı kuş üzümü; 1 yemek kaşığı çam fıstığı. Yapılışı: 1. Pirinci haşlayın ve suyunu süzün. 2. Su, zerdeçal ve safranı tencereye alıp 30 dakika bekletin. 3. Daha sonra orta ateşte kaynamaya bırakın. 4. Şeker ve pirinci ekleyin. 5. Nişastayı 5-6 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırıp zerdeye ekleyin. 6. Kuş üzümü, vanilya, gül suyu ve dolmalık fıstığı ilave edin ve kaynadıktan sonra kaselere paylaştırın. 7. Soğuduktan sonra üzerini kuş üzümü, fıstık ve nar ile süsleyerek servis yapın.

    Zerdenin püf noktası nedir?

    Zerdenin püf noktaları şunlardır: 1. Malzeme Kalitesi: Pirinç olarak nişastası yüksek ve taneleri küçük olan baldo pirinç tercih edilmelidir. 2. Pirinç Pişirme: Pirinçler, bir süre suda bekletilip süzülmeli, ardından su ile birlikte kısık ateşte pişirilmelidir. 3. Süt ile Karıştırma: Süt, pirinçler piştikten sonra eklenmeli ve yavaşça karıştırılmalıdır. 4. Şeker Ekleme: Şeker, süt eklenmeden önce eklenirse tatlı daha lezzetli olur. 5. Soğutma ve Servis: Zerde, oda sıcaklığında soğutulduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirilmelidir.