• Buradasın

    Zerdenin püf noktası nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zerdenin püf noktaları şunlardır:
    1. Malzeme Kalitesi: Pirinç olarak nişastası yüksek ve taneleri küçük olan baldo pirinç tercih edilmelidir 23. Safran ise doğal ve kaliteli olmalıdır 2.
    2. Pirinç Pişirme: Pirinçler, bir süre suda bekletilip süzülmeli, ardından su ile birlikte kısık ateşte pişirilmelidir 2. Genellikle 20-25 dakika yeterlidir 2.
    3. Süt ile Karıştırma: Süt, pirinçler piştikten sonra eklenmeli ve yavaşça karıştırılmalıdır 2. Karışımın kaynaması beklenmeli ve kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirilmelidir 2.
    4. Şeker Ekleme: Şeker, süt eklenmeden önce eklenirse tatlı daha lezzetli olur 23. Şekerin tamamen erimesine dikkat edilmelidir 2.
    5. Soğutma ve Servis: Zerde, oda sıcaklığında soğutulduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirilmelidir 2. Servis sırasında üzerine tarçın veya dövülmüş ceviz serpilebilir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Zerde içinde ne var?

    Zerde tatlısının içinde bulunan malzemeler: 1 çay bardağı kırık pirinç; 6-7 su bardağı su; 1 su bardağı toz şeker; 3 tatlı kaşığı nişasta (mısır, buğday veya patates nişastası); 1 çay bardağı su (nişastayı çözmek için); 1 çay kaşığı safran veya zerdeçal; 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık veya çam fıstığı; 1 yemek kaşığı kuş üzümü veya kuru üzüm. Zerde tatlısı, safran ve zerdeçal ile renklendirilir.

    Zerde nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

    Nefis yemek tarifleri ile zerde yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - Yarım su bardağı pirinç - 4 su bardağı su - 1 yemek kaşığı nişasta - 1 çay kaşığı safran - 2 su bardağı toz şeker - 1 yemek kaşığı çam fıstığı - 1 yemek kaşığı kuş üzümü - 2 yemek kaşığı gül suyu - 4 adet kuru kayısı Yapılışı: 1. Pirinçleri ayıklayıp bol suyla yıkayın ve suyunu süzdükten sonra tencereye alın. 2. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve yumuşayana dek haşlayın. 3. Pirinçler yumuşadığında kalan iki parmak suyu da tencereye aktarın. 4. Nişastayı çok az su ile ezip topaksız bir kıvama getirin. 5. Safranı da çok az su ile eritip tencereye ekleyin. 6. Şekeri ve sulandırdığınız nişastayı azar azar ve sürekli karıştırarak pirinçlerin üzerine ekleyin. 7. Kısık ateşte karıştırarak 1-2 taşım kaynatın. 8. Hazırladığınız zerdeyi kaselere doldurun. 9. Üzerine kuş üzümü, çam fıstığı, kuru kayısı ve gül suyu serpin. 10. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.