Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zerdenin püf noktaları şunlardır:
- Malzeme Kalitesi: Pirinç olarak nişastası yüksek ve taneleri küçük olan baldo pirinç tercih edilmelidir 23. Safran ise doğal ve kaliteli olmalıdır 2.
- Pirinç Pişirme: Pirinçler, bir süre suda bekletilip süzülmeli, ardından su ile birlikte kısık ateşte pişirilmelidir 2. Genellikle 20-25 dakika yeterlidir 2.
- Süt ile Karıştırma: Süt, pirinçler piştikten sonra eklenmeli ve yavaşça karıştırılmalıdır 2. Karışımın kaynaması beklenmeli ve kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirilmelidir 2.
- Şeker Ekleme: Şeker, süt eklenmeden önce eklenirse tatlı daha lezzetli olur 23. Şekerin tamamen erimesine dikkat edilmelidir 2.
- Soğutma ve Servis: Zerde, oda sıcaklığında soğutulduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirilmelidir 2. Servis sırasında üzerine tarçın veya dövülmüş ceviz serpilebilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: