Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeki İnal Şöbiyeti yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 24 adet baklavalık yufka 1
- 150 gram tereyağı 1
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- 4 yemek kaşığı irmik (65 g) 1
- 2 su bardağı süt (400 ml) 1
- 1 paket vanilya 3
- 2 su bardağı ceviz içi veya Antep fıstığı 1
- 3 su bardağı şeker (525 g) 1
- 2,5 su bardağı su (500 ml) 1
- 1 yemek kaşığı limon suyu 1
Yapılışı:
- Tereyağını bir tavada eritip üzerindeki beyaz köpükleri alarak sade yağ elde edin 1.
- Sade yağa sıvı yağı ekleyip kenara alın 1.
- İrmik ve sütü orta ateşte koyulaşana kadar pişirin ve vanilyayı ekleyip soğutun 1.
- Cevizleri mutfak robotunda orta irilikte çekin 1.
- İki adet baklavalık yufkayı alıp fırça ile yağ sürün 1.
- Tekrar iki yufka yerleştirip yağ sürün ve 12 adet yufkayı aynı işlemle üst üste yerleştirin 1.
- Keskin bir bıçakla 8x8 cm lik 20 adet kare kesin 1.
- Karenin ortasına 1/2 tatlı kaşığı irmik kaymağı ve 1/2 tatlı ceviz koyup üçgen şeklinde kapatın 1.
- Yağlanan tepsiye yerleştirirken üçgenin uç kısmı diğer üçgenin geniş kenarı ile kapanacak şekilde dizilir 1.
- Önceden 180 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 35-45 dakika üzeri kızarana kadar pişirin 1.
- Şerbet için şeker ve suyu kaynatıp, kaynamaya başlayınca orta kısık ateşte 20 dakika daha kıvam almasını sağlayın 1. Son 5 dakikada limon suyunu ilave edin 1.
- Fırından çıkan sıcak şöbiyetlere sıcak şerbeti gezdirin ve en az 2 saat dinlendirin 1.
- Servis tabağına alıp üzeri Hindistan cevizi veya Antep fıstığıyla süsleyin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: