• Buradasın

    Zeki inal şöbiyeti nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zeki İnal Şöbiyeti yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 24 adet baklavalık yufka 1
    • 150 gram tereyağı 1
    • 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1
    • 4 yemek kaşığı irmik (65 g) 1
    • 2 su bardağı süt (400 ml) 1
    • 1 paket vanilya 3
    • 2 su bardağı ceviz içi veya Antep fıstığı 1
    • 3 su bardağı şeker (525 g) 1
    • 2,5 su bardağı su (500 ml) 1
    • 1 yemek kaşığı limon suyu 1
    Yapılışı:
    1. Tereyağını bir tavada eritip üzerindeki beyaz köpükleri alarak sade yağ elde edin 1.
    2. Sade yağa sıvı yağı ekleyip kenara alın 1.
    3. İrmik ve sütü orta ateşte koyulaşana kadar pişirin ve vanilyayı ekleyip soğutun 1.
    4. Cevizleri mutfak robotunda orta irilikte çekin 1.
    5. İki adet baklavalık yufkayı alıp fırça ile yağ sürün 1.
    6. Tekrar iki yufka yerleştirip yağ sürün ve 12 adet yufkayı aynı işlemle üst üste yerleştirin 1.
    7. Keskin bir bıçakla 8x8 cm lik 20 adet kare kesin 1.
    8. Karenin ortasına 1/2 tatlı kaşığı irmik kaymağı ve 1/2 tatlı ceviz koyup üçgen şeklinde kapatın 1.
    9. Yağlanan tepsiye yerleştirirken üçgenin uç kısmı diğer üçgenin geniş kenarı ile kapanacak şekilde dizilir 1.
    10. Önceden 180 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 35-45 dakika üzeri kızarana kadar pişirin 1.
    11. Şerbet için şeker ve suyu kaynatıp, kaynamaya başlayınca orta kısık ateşte 20 dakika daha kıvam almasını sağlayın 1. Son 5 dakikada limon suyunu ilave edin 1.
    12. Fırından çıkan sıcak şöbiyetlere sıcak şerbeti gezdirin ve en az 2 saat dinlendirin 1.
    13. Servis tabağına alıp üzeri Hindistan cevizi veya Antep fıstığıyla süsleyin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şöbiyeti hangi yöreye ait?

    Şöbiyet tatlısı, Gaziantep yöresine aittir.

    Şöbiyet içinde ne var?

    Şöbiyet tatlısının içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Baklava yufkası. Tereyağı. İrmik muhallebisi. Kaymak. Fıstık. Şerbet.

    Zeki İnalin şöbiyeti neden meşhur?

    Zeki İnal'ın şöbiyeti, meşhurdur çünkü kaliteli malzemeler ve geleneksel üretim yöntemiyle yaratılan eşsiz bir tat sunar. Bu tatlıda kullanılan Antep fıstığı, saf tereyağı ve incecik açılmış yufkalar, Zeki İnal'ın vizyonunda bir araya gelerek mükemmel bir uyum sağlar. Zeki İnal, 3 kuşaktır aynı lezzeti sürdürebilen ender tatlıcılardan biri olarak kabul edilir.

    Zeki inal'ın en iyi şöbiyeti hangisi?

    Zeki İnal'ın en iyi şöbiyeti, kaymaklı ve fıstıklı olanıdır.