Zarf böreği yapımı için gerekli malzemeler: Hamur için: 2 su bardağı su, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kuru maya, 4.5 - 5 su bardağı un. İç harç için: Yarım demet dereotu, yarım demet maydanoz, 400 gr lor peyniri. Katlara sürmek için: 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı tereyağı. Yapılışı: 1. Bir karıştırma kabında su, sıvı yağ, tuz ve kuru mayayı iyice karıştırın. 2. Unu yavaşça ekleyerek yoğurmaya başlayın ve hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun. 3. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat dinlendirin. 4. Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya ayırın. 5. Her parçayı açın ve 2 bezeyi birleştirerek yağlayın, sonra tekrar açın. 6. Yufkanın ortasına iç harcı yerleştirin ve zarf şeklinde kapatın. 7. Üzerini bir fırça yardımıyla yağlayın. 8. Hazırladığınız zarf böreklerini yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrollü bir şekilde yaklaşık 40 dakika pişirin. 9. Fırından çıkan zarf böreklerini sıcak olarak servis edin.