Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zarf böreği yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 2 su bardağı su, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kuru maya, 4.5 - 5 su bardağı un 1.
- İç harç için: Yarım demet dereotu, yarım demet maydanoz, 400 gr lor peyniri 1.
- Katlara sürmek için: 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı tereyağı 1.
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabında su, sıvı yağ, tuz ve kuru mayayı iyice karıştırın 1.
- Unu yavaşça ekleyerek yoğurmaya başlayın ve hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun 1.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat dinlendirin 1.
- Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya ayırın 1.
- Her parçayı açın ve 2 bezeyi birleştirerek yağlayın, sonra tekrar açın 1. Toplamda 4 adet açılmış yufka elde edin ve her birinin arasını mutlaka yağlayın 1.
- Yufkanın ortasına iç harcı yerleştirin ve zarf şeklinde kapatın 1.
- Üzerini bir fırça yardımıyla yağlayın 1.
- Hazırladığınız zarf böreklerini yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrollü bir şekilde yaklaşık 40 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkan zarf böreklerini sıcak olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: