Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Örnek bir tarif:
Malzemeler:
- Dört su bardağı kepekli un 1
- Bir buçuk - iki bardak ılık su 1
- 42 gramlık yaş maya paketinin üçte biri 1
- Yarım su bardağı yulaf kepeği 1
- Bir yemek kaşığı mısır unu 1
- İki yemek kaşığı sıvı yağ 1
- Bir yemek kaşığı toz şeker 1
- Bir tatlı kaşığı tuz 1
Yapılışı:
- Unun yarısı yoğurma kabına alınır, ortası havuz gibi açılır ve maya konularak elle parçalanır 1.
- Üzerine bir yemek kaşığı şeker ve bir su bardağı kadar ılık su eklenerek hafifçe karıştırılır ve beş dakika kadar mayanın kabarması beklenir 1.
- Maya kabarınca üzerine suyun geri kalan kısmı, tuz, sıvı yağ ve yulaf kepeği ilave edilir ve hamur yoğrulmaya başlanır 1.
- Unun geri kalanı azar azar eklenerek oldukça yumuşak bir hamur elde edilir 1.
- Hamur, unlanmış tezgah üzerine alınarak beş - altı dakika kadar yoğrulur ve mayalanması için bırakılır 1.
- Mayalanmış hamur hafif unlanmış tezgahın üzerine konulur, içindeki hava çıkarılarak yoğrulur ve rulo biçimi verilir 1.
- Zeminine bir yemek kaşığı mısır unu serpilmiş bir kek kalıbına yerleştirilir ve tekrar mayalanmaya bırakılır 1.
- İkinci defa kabaran ekmek hamurunun üzerine su sürülür ve yulaf kepekleri serpiştirilir 1. 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: