Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yulaflı ekmek tarifi için gerekli malzemeler:
- dört su bardağı kepekli un 2;
- bir buçuk-iki bardak ılık su 2;
- 42 gramlık yaş maya paketinin üçte biri 2;
- yarım su bardağı yulaf kepeği 2;
- bir yemek kaşığı mısır unu 2;
- iki yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- bir yemek kaşığı toz şeker 2;
- bir tatlı kaşığı tuz 2.
Hazırlanışı:
- Unun yarısı yoğurma kabına alınır ve ortası havuz gibi açılır 2.
- Maya konularak elle parçalanır 2.
- Üzerine bir yemek kaşığı şeker ve bir su bardağı kadar ılık su eklenerek hafifçe karıştırılır ve beş dakika kadar mayanın kabarması beklenir 2.
- Maya kabarınca üzerine suyun geri kalan kısmı, tuz, sıvı yağ ve yulaf kepeği ilave edilir 2.
- Hamur yoğrulmaya başlanır 2.
- Unun geri kalanı azar azar eklenerek oldukça yumuşak bir hamur elde edilir 2.
- Elde edilen hamur unlanmış tezgâh üzerine alınarak beş-altı dakika kadar yoğrulur 2.
- Bir kabın içerisine konulan hamurun üzeri kapatılarak iki katı olana kadar veya en az bir buçuk saat kadar mayalandırılır 2.
- Mayalanmış hamur hafif unlanmış tezgâhın üzerine konulur, içindeki hava çıkarılarak yoğrulur ve rulo biçimi verilir 2.
- Zeminine bir yemek kaşığı mısır unu serpilmiş bir kek kalıbına yerleştirilir 2.
- Üzeri örtülerek tekrar mayalanmaya bırakılır 2.
- İkinci defa kabaran ekmek hamurunun üzerine bir fırça kullanarak su sürülür ve üzerine yulaf kepekleri serpiştirilir 2.
- 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: