Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yulaftan tavada ekmek yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı yulaf ezmesi 1;
- 1 su bardağı tam buğday unu 1;
- 1 su bardağı yoğurt 1;
- 1 yumurta 1;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı) 1;
- 1 çay bardağı süt 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1.
Hazırlanışı:
- Yulaf ezmesi, tam buğday unu, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, süt, tuz ve kabartma tozunu büyük bir kasede karıştırın 1.
- Karışım koyu bir kıvama sahipse, biraz daha süt ekleyerek kıvamı ayarlayın 1.
- Orta boy bir tavayı ısıtın ve içine bir miktar yağ ekleyin 1.
- Karışımdan bir kepçe kadar alarak tavaya dökün 1.
- Alt tarafı iyice kızarana kadar pişirin, sonra spatula yardımıyla çevirerek diğer tarafını da pişirin 1.
- Karışımınız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın 1.
- Pişen ekmeği bir tabağa alın ve dilimleyerek sıcak veya ılık olarak servis yapın 1. İsterseniz üzerine peynir, zeytin veya sebzelerle garnitür ekleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: