Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yulaftan tavada ekmek yapmak için gerekli malzemeler:
- 50 gram yoğurt 3;
- 100 gram yulaf ezmesi 3;
- 2 adet yumurta 3;
- 1 çay kaşığı kajun baharatı 3;
- 1 çay kaşığı tuz 3.
Yapılışı:
- Bir kabın içerisine yoğurdu koyun 3.
- Üzerine yulaf ezmesini ekleyin 3.
- Yumurtayı da üzerine kırın 3.
- Kajun baharatı ve tuz ekleyip kaşıkla ekmek harcını güzelce karıştırın 3.
- Eski, kullanmadığınız bir tavaya yağlı kağıt serin ve ekmek harcını üzerine yayın, kaşıkla yuvarlak şekil verip düzeltin 3.
- Orta ateşte bir yüzü pişince yağlı kağıdın diğer tarafını üzerine kapatın ve kolayca alt üst edip diğer yüzünü de pişirin 3.
- Ekmeği dilimleyerek sıcak veya ılık servis edin 3.
Ayrıca, sağlıklı yulaf kepekli tava ekmek tarifi için şu malzemeler kullanılabilir:
- 1 yumurta 14;
- 2 su bardağı yulaf ezmesi 14;
- yarım paket yaş maya 14;
- 1 su bardağı ılık su 14;
- 1 yemek kaşığı bal 14;
- yarım tatlı kaşığı tuz 14;
- 1,5 su bardağı yulaf kepeği 14;
- 1 su bardağı buğday kepeği 14;
- 1 su bardağından biraz eksik tam buğday unu 14;
- 1 su bardağı yulaf 14;
- 1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi 14;
- 2 yemek kaşığı keten tohumu 14;
- 1 yemek kaşığı üzüm çekirdeği tozu 14;
- 5 tane ceviz içi (kırılmış, dövülmüş fark etmez) 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: