Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Unsuz ve yumurtasız ekmek yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 1 su bardağı yeşil mercimek 2;
- yarım su bardağı badem 2;
- 1 su bardağı su 2;
- 1 tatlı kaşığı sirke 2;
- 1 çay kaşığı karbonat 2;
- 1 yemek kaşığı keten tohumu 2.
Yapılışı:
- Mercimekleri bir gece önceden suda bekletin 2.
- Keten tohumuna 3 yemek kaşığı su ekleyip jel kıvamına gelene kadar bekleyin 2.
- Karbonat ve sirkeyi karıştırın 2.
- Mercimekleri, badem ve suyu blendırdan geçirin, jelleşmiş keten tohumunu ve karbonatlı sirkeli karışımı ekleyip tekrar blendırdan geçirin 2.
- Tavayı yağlayıp pankek boyutunda pişirin 2.
Alternatif olarak, unsuz mayasız ekmek tarifi de şu şekildedir:
- 2 su bardağı haşlanmış nohut 3;
- 3 yumurta 3;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ 3;
- 2 yemek kaşığı yoğurt 3;
- 1 paket kabartma tozu 3;
- 1 çay kaşığı karbonat 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3.
Yapılışı:
- Bir gece önceden ıslatılmış nohutları haşlayın 3.
- Nohutları, yumurtaları, yoğurt, yağ ve tuzu bir kaba alıp blender ile çekin 3.
- Üzerine karbonat ve kabartma tozunu ilave edip spatula ile karıştırın 3.
- Baton kalıba alın ve üzerine çörek otu ve kabak çekirdeği içi ekleyin 3.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü şekilde pişirin 3.
Tarifler, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: