Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ramazan pidesi hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt 1;
- 1 çay bardağı ılık su 1;
- Yarım paket yaş maya 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 3-4 su bardağı un 1.
Yapılışı:
- Derin bir karıştırma kabına ılık süt ve suyu alın 1. Yaş mayayı ufalayarak ilave edin 1.
- Tuz, toz şeker ve zeytinyağını ekleyip maya ve toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın 1.
- Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek, ele çok yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 1.
- Hamurun üzerini örtüp ılık ortamda 30 dakika mayalanması için bekletin 1.
- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine un serpiştirip hazırlayın 1.
- Kabaran pide hamurunu alıp tepsinin tam ortasına yerleştirin ve elinizle bastırarak yuvarlak olacak şekilde açarak büyütün 1.
- Bir kasede un ve suyu çırpın 1. Parmak uçlarınızı bu suya batırın ve sonra hamura bastırarak kenar ve üst çizgilerini oluşturun 1.
- Üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtün ve tekrar mayalanması için 30 dakika bekletin 1.
- Hamur kabarıp şeklini kaybedebileceği için çizgilerin üzerinden tekrar bir çatal yardımıyla geçerek sabitleyin 1.
- Üzeri için yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın 1. Fırça yardımıyla hamurun tamamına sürün ve susam ile çörek otu serpin 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: